Türkiye’de İslam Ekonomisi ve Finansı Eğitiminde Yeni Bir Diyalog ve İşbirliği Süreci

Türkiye’de İslam Ekonomisi ve Finansı alanında eğitim veren başlıca üniversitelerden bu konuda çalışan akademisyenler, TCMB İstanbul Şubesinde bir araya geldi. Bu alandaki sistematik adımları çok daha önceden atmış olan Malezya’daki Uluslararası İslam Üniversitesi’nden dekanlar Prof. Khaliq Ahmad ve Prof. Maliah Suleyman’ın katıldığı toplantıda İstanbul, Sakarya, Marmara, S.Zaim, İstanbul Ticaret ve Karatay Üniversiteleri temsil edildi.

TCMB Meclis üyesi Prof. Dr. Necdet Şensoy’un organize ettiği ve İstanbul Üniversitesi İslam İktisadı ve Finansı öğretim üyeleri Prof. Servet Bayındır, Doç.Dr. Mehmet Saraç, Doç.Dr. Necmettin Kızılkaya ve Doç.Dr. Taner Akan’ın katıldığı toplantıda önce Malezya İslami Finans Eğitimi raporu sunuldu, Daha sonra Merkez müdürümüz Doç.Dr. Mehmet Saraç’ın İstanbul Üniversitesi’ndeki İEF eğitimine ilişkin ayrıntıların verildiği “Kısaca Türkiye’de İEF Eğitimi” adlı sunumun ardından, diğer üniversiteler de kendi çalışmalarını anlattılar. Katılımcılar, bu konudaki genel görüşlerini ve önerilerini paylaştılar. İki ülkenin bu konudaki bilgi ve tecrübelerinin paylaşılması ve Türkiye’deki İEF Müfredatının geliştirilmesi konusundaki ortak kanaatin bir sonucu olarak ilk etapta bir çalıştay organize edilmesi kararlaştırıldı. Çalıştay, 2017 Temmuz ayında İstanbul S. Zaim Üniversitesi tarafından koordine edilecek.

img_2300 img_2298 img_2302

21/11/2016